Fordele ved deltagelse i FrivilligBørs Aarhus

Hvad får jeg ud af at deltage ved frivilligbørsen?
Som deltager ved frivilligbørsen har du mulighed for at bidrage til styrkelsen af det aktive medborgerskab og udviklingen af lokalsamfundet ved at udvikle din virksomhed/institution/forening og samtidig bidrage til udviklingen hos de øvrige deltagere. Du kan se børskataloget fra FrivilligBørs Aarhus 2018 for inspiration til, hvad din virksomhed/institution/forening kan få ud af at deltage ved frivilligbørsen. I de nedenstående tre afsnit har vi desuden beskrevet nogle af de muligheder, som henholdsvis virksomheder, institutioner og foreninger kan få ud af at deltage ved frivilligbørsen.

Hvad får private virksomheder ud af at deltage i frivilligbørsen?
For private virksomheder er der flere fordele ved at deltage i frivilligbørsen. I en tid hvor samfundsansvar er et imperativ, er frivilligbørsen en oplagt mulighed for virksomheder til at konkretisere deres strategi om samfundsansvar og profilere sig som socialt ansvarlige. Virksomheder kan eksempelvis udføre konkrete opgaver for en frivillig forening eller “udlåne” medarbejdere til en forenings aktiviteter. Udover at profilere virksomheden som socialt ansvarlig kan sidstnævnte mulighed også fungere som teambuilding for virksomhedens medarbejdere. Som gengæld kan den frivillige forening eksempelvis holde et oplæg for virksomhedens medarbejdere om det område, som foreningen beskæftiger sig med, og på den måde også bidrage til medarbejderudviklingen. Du kan desuden se børskataloget fra FrivilligBørs Aarhus 2018 for inspiration til, hvad din virksomhed kan få ud af at deltage ved frivilligbørsen

Hvad får offentlige institutioner ud af at deltage i frivilligbørsen?
For offentlige institutioner er frivilligbørsen en oplagt mulighed for at få inspiration og sparring fra både virksomheder og foreninger til at udvikle deres tilbud til borgerne. Institutionerne kan bruge frivilligbørsen til at få et overblik over lokalområdets udbud af frivillige foreninger, som deres brugere kan få glæde af at benytte sig af. Institutionerne kan også få overblik over lokalområdets virksomheder og eventuelle muligheder for virksomhedspraktikker, løntilskudsjobs, skånejobs, flexjobs eller seniorjobs i virksomhederne. Du kan desuden se børskataloget fra FrivilligBørs Aarhus 2018 for inspiration til, hvad din institution kan få ud af at deltage ved frivilligbørsen

Hvad får frivillige sociale foreninger ud af at deltage i frivilligbørsen?
For frivillige sociale foreninger, som typisk arbejder ud fra et meget begrænset budget, er frivilligbørsen en mulighed for at opnå nogle af de ressourcer, som de ikke har råd til at købe sig til, som eksempelvis lån af mødelokaler og varevogn eller sparring og vejledning. Som gengæld kan frivillige foreninger eksempelvis tilbyde at holde oplæg om de områder, som de arbejder med og er eksperter inden for. Frivilligbørsen er desuden en oplagt mulighed for frivillige foreninger til at sparre og udveksle kontakter og idéer med andre frivillige foreninger. Du kan desuden se børskataloget fra FrivilligBørs Aarhus 2018 for inspiration til, hvad din forening kan få ud af at deltage ved frivilligbørsen.

Er du i tvivl om, hvilke ressourcer du kan udveksle på frivilligbørsen, kan du læse om udveksling af ressourcer på frivilligbørsen her.

Tilbage til forsiden