Udveksling af ressourcer på FrivilligBørs Aarhus

Hvad kan jeg udveksle på frivilligbørsen?
Med undtagelse af penge må der udveksles ressourcer af enhver art på frivilligbørsen. Eksempler på ressourcer, som kan udveksles, omfatter blandt andet:
●    Udlån af teknisk udstyr, mødelokaler eller varevogn
●    Rådgivning og sparring
●    Viden og kompetencer
●    Praktisk hjælp
●    Kontakter og netværk
●    Donation af materialer
●    Rundvisninger og aktiviteter
●    Foredrag og oplæg
Vi opfordrer alle deltagere til at tænke kreativt ved angivelsen af tilbud og efterspørgsler. Bemærk også at du både kan indgå aftaler om enkeltstående udvekslinger af ressourcer eller langvarige samarbejder.

Kan jeg hverve frivillige på frivilligbørsen?
Nej. Frivilligbørsen er et netværksarrangement og ikke et hvervningsarrangement. Deltagerne er på frivilligbørsen som repræsentanter for virksomheder/institutioner/foreninger, og der vil derfor ikke være privatpersoner ved frivilligbørsen. Frivilligbørsen er altså ikke en mulighed for at hverve privatpersoner som frivillige.

Skal man udveksle ressourcer på tværs af sektorer?
Nej. Udvekslingerne på frivilligbørsen skal ikke nødvendigvis være på tværs af sektorer. Det er også tilladt for deltagere fra samme sektor at udveksle ressourcer. Virksomheder må således gerne udveksle ressourcer med andre virksomheder; institutioner må gerne udveksle ressourcer med andre institutioner; og foreninger må gerne udveksle ressourcer med andre foreninger.

Skal jeg både tilbyde og efterspørge noget ved frivilligbørsen?
Nej. Det er et krav, at alle deltagere ved frivilligbørsen har noget at tilbyde de andre deltagere, men det er ikke et krav, at du skal efterspørge noget fra de andre deltagere. Frivilligbørsen er baseret på udveksling af ressourcer, men du er også velkommen til blot at dele ud af dine ressourcer uden at forvente noget igen.

Kan jeg få sparring på frivilligbørsen?
Ja. Ved frivilligbørsen er der et hold af børshjælpere, som står klar til at besvare spørgsmål og hjælpe alle deltagere. Udover børshjælperne er der repræsentanter fra LO til stede, som kan kigge din udvekslingsaftale igennem for at se, om den lever op til gældende dansk lovgivning.

Er du i tvivl om, hvem der kan deltage i frivilligbørsen, kan du læse om deltagere ved frivilligbørsen her.

Tilbage til forsiden