Konceptet bag FrivilligBørs Aarhus

Hvad er en frivilligbørs?
En frivilligbørs er et årligt tilbagevendende netværksarrangement, hvor private virksomheder, offentlige institutioner og frivillige sociale foreninger mødes for at netværke, sparre, indgå strategiske partnerskaber og udveksle ressourcer til gensidig gavn. Formålet er at udvikle og styrke det aktive medborgerskab og lokalområdet i fællesskab og til gensidig glæde og gavn. Hvis du gerne vil se eksempler på hvilke udvekslinger, der kan finde sted på frivilligbørsen, kan du se børskataloget fra FrivilligBørs Aarhus 2018.

Er du nysgerrig på hvordan en frivilligbørs afvikles? Kig på denne videoreportage, som er produceret af ANTV, i forbindelse med FrivilligBørs Aarhus 2016.

Hvordan er frivilligbørs-konceptet opstået?
Frivilligbørs-konceptet er udviklet i Holland og blev bragt til Danmark af Center for Frivilligt Socialt Arbejde i 2013. Samme år blev den første frivilligbørs i Danmark afholdt af FrivilligCenter Ikast-Brande, og frivilligbørsen var en stor succes. Siden er konceptet blevet udbredt til hele Danmark, og FrivilligBørs Aarhus er blevet afholdt i 2016, 2017 og 2018.

Har du lyst til at være frivillig eller samarbejdspartner for frivilligbørsen, kan du læse om at være frivillig/samarbejdspartner for frivilligbørsen her.

Tilbage til forsiden