Frivilligcenterets kurser

Her finder du den foreløbige liste over kurser i efteråret 2018. Den er meget tom lige pt., men vi vil efter sommerferien begynde at opdatere listen. Hvis der er nogen kurser, du tænker ville være interessante så tag kontakt, og kig gerne under tidligere kurser for at blive inspireret af tidligere kurser, der kunne fange jeres opmærksomhed. Listen opdateres løbende, og som noget nyt udbyder vi nu kurser i samarbejde med Frivilligcenter for Seniorer. Derfor er kursets lokation i visse tilfælde andre steder end Frivilligcenter Aarhus – og så er der endnu flere spændende kurser at vælge imellem!

Bemærk: Plads på kurserne tildeles efter først-til-mølle-princippet, og hvor Friviligcenter Aarhus’ medlemmer har 1. prioritet. Tilmeld dig dog endelig, selvom du ikke er medlem – der er ofte plads til en ekstra J Ønsker du og din forening at blive medlem, så læs mere her: http://www.frivilligcenteraarhus.dk/om-os/medlemskab

 

KOMMENDE KURSER

Grafisk facillitering

Grib tuschen og vær kreativ. På kurset får du indsigt i grundlæggende principper bag grafisk facilitering, og du får styr på, hvordan du kombinerer din rolle som facilitator med det grafiske.

Tid: 30. oktober ell. 5. nov. kl. 10-16

Sted: Grønnegade 80, 1. sal, salen

Flere informationer her

Brug sociale medier strategisk og effektivt - grundkursus

På dette grundkursus lærer du, hvordan du kan arbejde strategisk med sociale medier, og du kommer hjem med det første udkast til strategi i netop din forening. Kurset giver dig et solidt overblik over de sociale mediers verden og et dybere indblik i de mest brugte og relevante.

Underviser Jeannette Refstrup er partner i kommunikationsbureauet Strup & Strup, der arbejder med kommunikation og markedsføring for en række offentlige og private kunder i Danmark og Norden.
Jeannette er uddannet journalist og executive master i corporate communication.

Tid: 16. november kl. 10-16

Sted: Grønnegade 80, 1. sal, salen

Tilmelding her

Sidste tilmeldingsfrist er fredag d. 9. november kl. 13

Vejen til guldet - grundkursus i fundraising

På dette kursus får du en grundig indføring i fundraising. Du får indsigt i en række fonde, puljer og støttemuligheder og bliver klogere på de strategiske overvejelser, I som forening skal gøre jer, når I søger midler. Du får ny inspiration og værktøjer, du kan bruge, når du skal tilrettelægge en god proces for dit arbejde med fundraising i din forening.

Underviser Mette Wang er antropolog, ansat på CFSA som konsulent og rådgiver, og har indgående kendskab til frivillighed, foreningers udfordringer og vigtigheden af netværk og brobygning på tværs.

Tid: 12. december kl. 10-16

Sted: Grønnegade 80, 1. sal

Tilmelding og mere information her

Tilmeldingsfrist er 9. december kl. 13

 

AFHOLDTE KURSER

Grafisk facillitering

Få indsigt i de grundlæggende principper bag grafisk facilitering og kombiner din rolle som facilitator med det grafiske. Lær også de basale tegneteknikker, så du fremover selv kan visualisere møder og processer.

Flere informationer om kurset findes her.

Kilder til fundraising inkl. tips & tricks til §18-ansøgningen

Fundraising kan være en vigtig indtægtskilde til det daglige arbejde og/eller konkrete projekter. På dette kursus får du tips & tricks til din §18-ansøgning, overblik over kilder til fundraising samt bud på den gode arbejdsproces i fundraisingen.

Flere informationer om kurset findes her.

Sådan kommer du på forsiden - PR for organisationer

Bliv klogere på hvordan jeres organisation skaber opmærksomhed omkring jeres arbejde og lær hvordan man kommer i medierne. Der vil være god tid til at stille spørgsmål og arbejde med jeres egne mediebudskaber undervejs, når Jonathan Løw kommer og deler sin viden med os.

Flere informationer om kurset findes her.

Frivillig eller bruger? Lær at spotte og guide borgere, der henvender sig

Over to moduler vil du få viden og redskaber til at lykkes i situationer, hvor frivillige henvender sig, og du er i tvivl om, hvorvidt de kan være frivillige og evt. hvor. Vi vil bl.a. arbejde aktivt med dine erfaringer.

Flere informationer om kurset findes her.

Kom videre med din gode idé

I denne workshop sætter vi fokus på værktøjer til dig, som går rundt med en god idé. Måske vil du gerne starte en ny forening med handicap, eller måske vil du gerne starte en ny aktivitet i den klub, hvor du allerede er frivillig? Kom og få konkretiseret din idé, så du bliver helt skarpå, hvem din idé er til og for, og hvordan du kommer videre herfra.

Flere informationer om kurset findes her.

Frivilligbørs
En dag for en sag
Følgeven
Find forening