• Hjem
  • Virksomhed
  • Corporate Social Responsibility
  • Samarbejdsformer

Samarbejdsformer

SKAL DIN VIRKSOMHED I GANG MED NYE CSR INITIATIVER? FÅ INSPIRATION HER TIL FORSKELLIGE SAMARBEJDSFORMER.
Corporate Volunteering

Corporate Volunteering handler om, at en hel virksomhed, en afdeling, eller den individuelle medarbejder, får fri til at lave frivilligt arbejde i arbejdstiden.
Der er flere eksempler fra større og mindre virksomheder rundt om i verden, hvor man giver medarbejderne fri til frivilligt arbejde i alt fra et par timer om måneden til et par dage om året. Nogle steder bestemmer medarbejderne selv, hvor de vil udføre det frivillige arbejde, samt om man gør det selv eller i grupper, andre steder gør man det samlet enten som afdeling eller som hel virksomhed. Corporate Volunteering kan opsættes som en medarbejderdag, hvor man som afdeling eller virksomhed arbejder frivilligt en dag i en frivillig forening og det kan manifesteres ved et strategisk samarbejde med en frivillig forening, hvor virksomheden giver medarbejdere fri nogle timer om måneden til at hjælpe foreningen ofte indenfor virksomhedens felt. Begge dele har vi erfaringer med at facilitere, heriblandt igennem vores initiativ En Dag For En Sag, hvor vi hjælper til at facilitere medarbejderdage hos frivillige sociale foreninger.

Erfaringer med Corporate Volunteering i Danmark viser, at man får gladere medarbejdere, der er stolte over at arbejde, hvor de gør.

” Det var et arbejde vi ikke havde prøvet før. Og det betød at vi skulle tænke ud af boksen og finde nye løsninger. Det var rigtig godt for os og for vores måde at samarbejde på. ” – Fabrissia Ribeiro Duna, Digital Marketing Officer, Salling Group

Donationer

Som virksomhed er der mange muligheder for at samarbejde med frivillige sociale foreninger. Det kan eksempelvis være, når I vælger at betænke foreninger, hvis I har møbler, IT-udstyr, kontorartikler m.m. til overs, eller når I indgår et økonomisk samarbejde med støtte til drift, eller til et specifikt projekt. Donationer fra virksomheder, hvad end det er overskudsmad eller materialer, er en stor hjælp for mange foreninger. Det sparer udgifter, der kan bruges på foreningens sociale arbejde i stedet, og kommer derfor mange til gode.

I Frivilligcenter Aarhus ønsker vi at medvirke til et øget samarbejde mellem virksomheder og de frivillige sociale foreninger her i byen. Vi ved, at det kan skabe værdi, ligegyldigt hvad for en type samarbejde i vælger, og vi står klar til at hjælpe med rådgivning og sparring enten ved et møde, eller igennem et
konsulentforløb.

 

Hos Frivilligcenter Aarhus kan vi hjælpe jer i jeres CSR arbejde, ved at facilitere medarbejderdage eller hjælpe til at opsætte strategiske samarbejder med en frivillig social forening i lokalområdet.

Vi har blandt andet samarbejdet med følgende virksomheder:
- Randstad
- Salling Group
- Nordea

Påbegynd jeres Corporate Volunteering samarbejde ved at kontakte os enten via att@frivilligcenteraarhus.dk eller på 61 28 08 79, så vi kan opsætte og facilitere samarbejdet.