Randstad giver en Dag For En Sag

En fantastisk dag – med masser af gode formål

Fredag den 12. april mødtes cirka 50 medarbejdere fra vikarbureauet Randstad på Aarhus Frivilligcenter for derefter at rykke ud til henholdsvis Reden, Kirkens Korshær, Kvindehuset, Gallo-gartneriet og Wefood – i en god sags tjeneste.

Her skulle 50 medarbejdere, der til daglig arbejder med at finde kandidater til virksomheder i hele Danmark, så udøve frivilligt arbejde.

Ideen udløber af ”Randstad with Heart”, som er et projekt sat i søen af Randstad over hele verden, og som kort fortalt handler om, at alle Randstads 40.000 medarbejdere en dag om året får en betalt fridag til frivilligt arbejde. Det svarer omregnet til 160 årsværk dedikeret til gode formål.

 

Det er op til de enkelte lande at implementere Randstad with Heart. I Danmark har ledelsen besluttet, at virksomhedens medarbejdere sammen tager en dag ud af kalenderen og yder frivilligt arbejde, der i år kommer de frivillige sociale foreninger i Aarhus til gode. Frivilligcenter Aarhus, der er paraplyorganisation for de frivillige sociale indsatser i Aarhus, har koordineret dagen.

 

 »Jeg synes, det er et fantastisk projekt at være en del af, og jeg er stolt af at arbejde i en organisation, som giver deres medarbejdere fri en dag om året i frivillighedens tegn. Men jeg er endnu mere stolt af måden, hvorpå mine danske kollegaer har taget projektet til sig. Da vi blev præsenteret for projektet, kom en af mine gode kollegaer hen til mig og spurgte, om vi ikke skulle gå ud alle sammen i fællesskab, og det synes jeg var en fantastisk idé,« siger Nima Astanehdost, der er administrerende direktør i Randstad, og som selv lavede forefaldende malerarbejde i en varmestue i Kirkens Korshær i Nørregade.

 

Kombineret med den årlige fest

I Randstad samles man fast to gange årligt for at udveksle erfaringer og styrke kulturen, og i år kom det således flere frivillige organisationer og mennesker til gode.

 

 »De to dage om året, hvor vi samles, er nogle af de bedste dage, og vi kombinerer det gerne med et fagligt indlæg for så at slutte af med en fest. I år var det faglige indhold udskiftet med frivilligt arbejde, og det har været helt fantastisk, og det har også rykket ved kulturen. Jeg vil virkelig anbefale andre virksomheder at være sammen på den måde, for det giver noget helt særligt, og det styrker i den grad kulturen i virksomheden,« fortæller Nima Astanehdost og tilføjer, at alle medarbejderne gik til projektet med en helt fantastisk indstilling.

»Vi var cirka 50 medarbejdere om dagen. Der var selvfølgelig nogle, der blev nødt til at passe de daglige pligter på kontoret – blandt andet fordi vi har rigtig travlt for øjeblikket – men de kommer ud en anden dag i et andet regi,« forklarer han.

 

 Træt på en anden måde

 Dennis Hyldgaard har været projektleder på Frivillighedsdagen og var sendt ud til butikken Wefood på Vesterbro Torv.

 »Jeg glæder mig hver gang til, at vi skal mødes, men i år har været noget særligt. Og sikke en stemning! Til daglig sidder de fleste af os jo foran en computer og gennemfører jobinterview – og det er alt andet lige ret stillesiddende arbejde. Men i dag er vi så blevet udfordret rent fysisk. Nogle har flyttet cirka syv tons jord, nogle har plantet, nogle har vasket møbler og malet vægge og andre igen har fyldt varer på hylder for at bekæmpe madspild,« fortæller han og tilføjer, at det var nogle godt brugte medarbejdere, der mødtes sent på eftermiddagen på Aarhus Hostel.

»Hold da op! Alle var godt nok trætte, da vi mødtes bagefter, men stemningen var helt i top, og alle følte sig trætte på en sund måde,« siger han.

 Dagens startede og sluttede hos Frivilligcenter Aarhus. Da folk var ankommet, fik de en hurtig gang morgenmad og informationer om, hvor i Aarhus de skulle hen. Da dagen var omme, mødtes alle så igen til en frivilligbajer på Frivilligcenteret, hvor man kunne dele dagens oplevelser, inden turen gik til den årlige fest, som i år skulle holdes på Aarhus Hostel.

 

 På Frivilligcenteret var leder Hanne Sanderhoff Degn meget tilfreds med indsatsen, og hun håber, at mange andre virksomheder vil lade sig inspirere af Randstad.

»Det har været en rigtig god dag, og tilbagemeldingerne fra de steder, hvor Randstads medarbejdere har været ude at arbejde, har alle været yderst positive. Der er virkelig blevet gjort en forskel for en række foreninger og mennesker, som i dén grad har brug for det,« fortæller hun. Vi er meget glade for og hjælper gerne, når virksomheder gerne vil tage socialt ansvar - og især når initiativerne understøtter det eksisterende foreningsliv, som Randstad netop har gjort i dag.