• Hjem
  • Virksomhed
  • Samarbejde
  • Etik & samarbejde

Etik & samarbejde

Foreninger og virksomheder er forskellige

Samarbejde kan give kvalitet, udvikling og nye muligheder for både virksomhed og forening. Men det er samtidig vigtigt at være opmærksom på de udfordringer, som er knyttet til et samarbejde mellem to væsensforskellige parter med hver deres motivation og baggrunde.

Kulturmøde
Det er som udgangspunkt vigtigt, at begge parter overvejer hvordan ens egen organisation adskiller sig fra samarbejdspartnerens og hvad disse forskelle kan betyde – og ikke mindst forstår og respekterer forskellene.

Find den rette samarbejdspartner
Det er svært at sige noget entydigt om, hvordan man finder den rette partner, da det er meget individuelt, hvad der gør en god samarbejdspartner. Som forening eller virksomhed må man kigge indad og derefter udad og identificere parter, der matcher egne værdier, behov og ønsker

Et fælles mål
Grundlæggende er det vigtigt, at begge parter sætter sig ind i og respekterer de forskellige motiver og hensigter med samarbejdet. Virksomheden må acceptere, at foreningerne er væsentlig anderledes end deres normale samarbejdspartnere og justere forventninger herefter. Foreninger må acceptere, at virksomheden også skal have noget ud af det og ikke kun gør det på grund af den gode sag. Begge parter må afgøre med sig selv, hvad man vil være med til, hvor langt man vil gå og hvori ens grundlæggende værdier kommer på spil. Det er også vigtigt at gøre sig klart, at det kræver tid, energi og ressourcer og parterne må hver især vurdere, om der skal bruges flere ressourcer end man får igen.